Nieuws

Winterse soep

Deze soep is een betere vervanger voor de winterse erwtensoep; het bevorderd de gezondheid, en de smaak komt aardig in de buurt van de traditionele snert. En super snel klaar, maken dus…

Ingrediënten voor 2 personen: olijfolie, 1 ui, 1-2 teentjes knoflook, 2 takjes bladselderij, 1 grote wortel, 1 stronk broccoli, zout en peper.

Bereiden: Snij de stronk van de broccoli en schil deze. Snijd de stronk in stukjes, en verdeel de broccoli in roosjes. Snijd de uien grof, pel de teentjes knoflook en snijd de wortel in stukken. Scheur de bladselderij in grove stukken. Doe de ui en knoflook in de een grote pan en verwarm deze tot de uien vocht gaan los laten (niet laten bruinen). Voeg dan een scheut olijfolie toe en daarna de wortel en bladselderij. Even kort bakken en dan ongeveer 1/2 liter water en de broccoli stronk en roosjes toevoegen. Kook tot de groente zacht is (ongeveer 15 min). Blender de soep met de staafmixer of in de keukenmachine. Breng de soep op smaak met zout en peper en roer er nog een flinke scheut olijfolie door. Garneer naar wens met uitgebakken scharrelspekjes of licht geroosterde pijnboompitjes.

Top

Geef een reactie

Required fields are marked *.


two × two =

Top

E-mail: mail@aquasund.nl - Tel: +31(0)6 30 180 970

Aquasund, een andere kijk op Gezondheid. Specialisatie ziekte van Parkinson