Werkwijze

Tijdens het consult kunt u de klachten bespreken die u heeft. Door een gericht vraaggesprek, en indien nodig aan te vullen met onderzoeken, stel ik de diagnose vast. De oorzaak(en), die vooraf aan de klacht zijn gebeurd, zullen in een begrijpelijke taal aan u worden uitgelegd. Hierdoor kunt u begrijpen wat er in het lichaam is gebeurd en wat u er aan kunt doen om het te herstellen.

De supplementen die ik voor de therapie inzet zijn “herkenbaar” voor het lichaam. Denk aan eiwitten (die de bouwstenen zijn voor de weefsels, hormonen), vetzuren (o.a. voor flexibele celwand, grondstof voor hormonen), vitaminen en mineralen. Maar ook supplementen die zijn afgeleid van kruiden en planten. Deze geven geen of minder bijwerkingen dan de reguliere medicatie, en ondersteunen de natuurlijke processen in het lichaam.

Voeding is een belangrijke factor in de therapie. Het is de brandstof voor het lichaam. Als je de verkeerde dingen eet, is het niet verwonderlijk dat het lichaam gaat tegen sputteren. Diesel in een benzinemotor werkt ook niet! Door inzicht te geven wat de mens zou moeten eten, zoals het in ons genen patroon is vastgelegd , kan je begrijpen wat de huidige voeding met ons doet.

Verschillende systemen in ons lichaam functioneren optimaal als je beweegt. Maar hoe moet je bewegen, hoe vaak en wanneer? Ook dat hangt af van de klachten en het beoogde resultaat.

Langdurige stress heeft een grote invloed op ons lichaam. Deze stress kan vele oorzaken hebben; denk aan ruzie, onprettige werksfeer, topsport, grondstoffen tekort, verstoring van het bioritme, laag geboortegewicht, etc. Op al die verschillende zaken reageert het lichaam precies met een zelfde werkingsmechanisme. Als zaken uit het verleden of het heden niet veranderen, dan kunnen lichamelijke klachten blijven ontstaan. Door inzicht te geven in dit werkingsmechanisme, kan het helpen om je levensstijl aan te passen.

Top

E-mail: mail@aquasund.nl - Tel: +31(0)6 30 180 970

Aquasund, een andere kijk op Gezondheid. Specialisatie ziekte van Parkinson