Nieuws

Pompoen-sinaasappel-abrikozencake

Ingrediënten: 250 gr pompoen geschild, 3 eieren, 2 bananen, 100 ml olijfolie, 75 gr boekweitmeel, 75 gr amandelmeel, 1 tl Na-bi, vanille (uit stokje of poeder), zout, fijngeraspte schil en sap van 2 bio-sinaasappels, 250 gr fijngehakte abrikozen.

Bereiden: Stoom de pompoen 8-10 min tot deze zacht is. Laat hem uitlekken, pureer en zet apart. Leg de bananen met de schil in de oven (180 graden) en laat de schil zwart worden. Laat ze een beetje afkoelen en haal ze uit de schil. Kook het sinaasappelsap in een pan op middelhoog vuur 8-10 min tot het stroperig is en tot ongeveer 2 eetl is ingekookt. Laat afkoelen.

Klop de bananen met een beetje zout met de handmixer tot een moes. Voeg 1 voor 1 de eieren er door, tot een luchtig mengsel. Klop er de olijfolie doorheen. Voeg na-bi, de melen en pompoenpuree erdoor. Meng sinaasappelrasp, de siroop en vanille erdoor. Schep de abrikozenstukjes erdoor. Giet het mengsel in een vorm en bak deze 40-50 min.

Top

Geef een reactie

Required fields are marked *.


5 × 5 =

Top

E-mail: mail@aquasund.nl - Tel: +31(0)6 30 180 970

Aquasund, een andere kijk op Gezondheid. Specialisatie ziekte van Parkinson