Over Henny

FotografieByKayleigh-12Na ruim 24 jaar als verpleegkundige in een ziekenhuis gewerkt te hebben, vond ik het de tijd voor wat anders. Ik werd gemotiveerd om de opleiding orthomoleculaire therapeut te gaan volgen. Orthos is het Griekse woord voor juist, gezond (voor het lichaam) en moleculair heeft betrekking op het celniveau.
Daarna ben ik de opleiding kPNI therapeut gaan volgen. Hier kreeg ik inzicht in de werkingsmechanismen die het lichaam heeft. Deze werkingsmechanismen zijn er om de balans te houden in de belasting en belastbaarheid (= gezondheid) van het lichaam. En wat er gebeurt met de werkingsmechanismen als er onbalans  (= ziekte) ontstaat.

Het lichaam is in principe een “zelfsturend fabriekje”, en kan zich wonderwel aanpassen aan veranderende situaties. Een goede balans wordt in evenwicht gehouden als o.a. voeding, beweging, sociale omgeving de juiste voorwaarden scheppen. Is er onbalans ontstaan, en kan je de juiste voorwaarden weer voor het lichaam creëren, dan kan het lichaam zich ook weer herstellen.
Door deze kennis raakte ik zo geboeid en gemotiveerd dat ik de praktijk AquaSund heb opgericht, zodat ik andere mensen kan helpen met diverse gezondheidsproblemen.

Top

E-mail: mail@aquasund.nl - Tel: +31(0)6 30 180 970

Aquasund, een andere kijk op Gezondheid. Specialisatie ziekte van Parkinson