Nieuws

Parkinson patiënten dag

Op woensdag 12 december as organiseert Evenwijs een Parkinson patiënten dag. Tijdens deze dag krijgt u inzicht welke factoren, processen en werkingsmechanismen een bijdrage leveren aan het klachtenbeeld. Daarnaast wordt er gekeken naar de praktische invulling; wat zou je moeten veranderen om klachtenvermindering te krijgen.
Aan het einde van de dag heeft u meer zicht gekregen op het ziektebeeld en begrijpt u waar de bedreigingen vandaan komen, en ook waar de kansen liggen.
Deze dag is geschikt voor Parkinson patiënten. Een partner/ begeleider kan voor half geld deelnemen (€ 30,–).
De lesstof wordt helder en duidelijk uitgelegd en is voor leken ook goed te volgen.

Datum: woensdag 12 december 2018
Tijd: 10.00-16.00 uur
Locatie: Dubbelstraat 4, Balk (Friesland)
Kosten: € 60,–
Inbegrepen: koffie/thee, lunch
Docent: Dorothe Lueb
Opgeven: info@evenwijs.nl
Informatie: 06-21637488

U kunt bij AquaSund terecht voor begeleiding van de ziekte van Parkinson.

Top

Etenswijs, het (R)evolutionaire Kookboek

De recepten in het kookboek zijn bedacht door de therapeuten van de opleiding Epigenetisch Therapeut bij Evenwijs.

Alle gerechten in het boek zijn afgestemd op de werking van het menselijk lichaam en de bouwstoffen die het in een bepaalde situatie nodig heeft. Er zijn o.a. gerechten voor het regelen van de energie aanmaak, de spijsvertering en de ontgifting.

Het boek telt 187 pagina’s, en omvat een inleiding met algemene adviezen, vertering van voedsel, warenkennis en achtergrond informatie. Recepten voor smoothie’s, voor- en lunchgerechten, soepen, hoofdgerechten, bijgerechten, desserts en lekkernijen.

Het boek wordt alleen door de therapeuten verkocht en heeft een vaste verkoopprijs van € 15,oo, exclusief verzendkosten.

Je kan het boek bestellen door een mail te sturen naar mail@aquasund.nl, met vermelding van adresgegevens en hoeveel exemplaren.

Top

Pompoen-sinaasappel-abrikozencake

Ingrediënten: 250 gr pompoen geschild, 3 eieren, 2 bananen, 100 ml olijfolie, 75 gr boekweitmeel, 75 gr amandelmeel, 1 tl Na-bi, vanille (uit stokje of poeder), zout, fijngeraspte schil en sap van 2 bio-sinaasappels, 250 gr fijngehakte abrikozen.

Bereiden: Stoom de pompoen 8-10 min tot deze zacht is. Laat hem uitlekken, pureer en zet apart. Leg de bananen met de schil in de oven (180 graden) en laat de schil zwart worden. Laat ze een beetje afkoelen en haal ze uit de schil. Kook het sinaasappelsap in een pan op middelhoog vuur 8-10 min tot het stroperig is en tot ongeveer 2 eetl is ingekookt. Laat afkoelen.

Klop de bananen met een beetje zout met de handmixer tot een moes. Voeg 1 voor 1 de eieren er door, tot een luchtig mengsel. Klop er de olijfolie doorheen. Voeg na-bi, de melen en pompoenpuree erdoor. Meng sinaasappelrasp, de siroop en vanille erdoor. Schep de abrikozenstukjes erdoor. Giet het mengsel in een vorm en bak deze 40-50 min.

Top

Winterse soep

Deze soep is een betere vervanger voor de winterse erwtensoep; het bevorderd de gezondheid, en de smaak komt aardig in de buurt van de traditionele snert. En super snel klaar, maken dus…

Ingrediënten voor 2 personen: olijfolie, 1 ui, 1-2 teentjes knoflook, 2 takjes bladselderij, 1 grote wortel, 1 stronk broccoli, zout en peper.

Bereiden: Snij de stronk van de broccoli en schil deze. Snijd de stronk in stukjes, en verdeel de broccoli in roosjes. Snijd de uien grof, pel de teentjes knoflook en snijd de wortel in stukken. Scheur de bladselderij in grove stukken. Doe de ui en knoflook in de een grote pan en verwarm deze tot de uien vocht gaan los laten (niet laten bruinen). Voeg dan een scheut olijfolie toe en daarna de wortel en bladselderij. Even kort bakken en dan ongeveer 1/2 liter water en de broccoli stronk en roosjes toevoegen. Kook tot de groente zacht is (ongeveer 15 min). Blender de soep met de staafmixer of in de keukenmachine. Breng de soep op smaak met zout en peper en roer er nog een flinke scheut olijfolie door. Garneer naar wens met uitgebakken scharrelspekjes of licht geroosterde pijnboompitjes.

Top

Kokos muffins

Ingrediënten:

2 flinke el roomboter, 3-4 el agavesiroop of ongezoete jam, 1 tl na- bicarbonaat, iets zout, 2 eieren, 125 gr amandelmeel, 50 gr geraspte kokos.

Roer de roomboter met de agavesiroop of jam, zout en na-bicarbonaat mooi cremig. Voeg de eieren toe en roer alles goed los. Meel en kokos toevoegen en het geheel goed door elkaar mengen.

Schep (of spuit) het deeg in papieren muffinvormpjes, vul ze voor 3/4, en zet ze op de bakplaat. Bak de muffins in ongeveer 15 min in een voorverwarmde oven van 180 graden.

 

Na- bicarbonaat kan je kopen in de toko.

Meer gezonde lekkernijen kan je vinden in het boekje Lekker Anders, geschreven door Dorothe Lueb en Gea vd Wal. ISBN 978-90-817712-0-7

 

Top

Officiële opening geslaagd

Op zaterdag 29 september j.l. heeft de officiële opening van AquaSund plaats gevonden.

Op de open dag konden er verschillende gratis metingen verricht worden, zoals de bloedsuikermeting. Er waren diverse gezonde lekkernijen te proeven.

Het was een geslaagde dag!

Top
Page 1 of 1

Tel: 06 30 18 09 70 - E-mail: mail@aquasund.nl

Aquasund, een andere kijk op Gezondheid. Specialisatie ziekte van Parkinson